Ce vrea o adolescentă de la tatăl ei

Soțul meu a primit o mulțime de sfaturi de la tații care au trecut prin anii adolescenței cu fiicele lor.

„Omule, ai grijă, sunt anii grei!”

„Fiica mea nu a mai vorbit cu mine de doi ani”.

„Pregătește-te, această fetiță dulce a mea o să-ți pună la încercare răbdarea și să-ți dezvolte toți nervii”.
A auzit din primele linii că viața ar fi o plimbare tumultuoasă pe montagne russe. Așa că a făcut ceea ce trebuia.

În mod ironic, în ciuda tuturor sfaturilor bune pe care le-a dat soțului meu, am fost foarte mulțumit de cât de „relativ” simplu (și absolut minunat) a fost pentru mine să-mi cresc fiicele. Nu este lipsit de luptele lui cu fetele, iar acestea l-au testat până la limitele lor. El vede că este mult mai rău.

Mi-a spus: „Poate că este doar noroc”. „Poate din punct de vedere genetic avem copii grozavi care nu sunt înclinați să sfideze voința noastră. Poate că ești doar tu și influența ta.

„Adevărat”, am răspuns. Aceștia ar fi putut fi factori. Cu toate acestea, nu pot să-mi asum creditul pentru rolul pe care l-ați jucat în viața lor. Tu ai fost stabilul lor în timpul furtunii.
Soțul meu este un tată grozav și un prieten minunat. Este un tată grozav. El îi iubește și îi protejează ca tată.

El nu știe totul. Fiecare zi prezintă noi provocări. A învățat multe despre creșterea adolescentelor și i-a funcționat bine. Iată ce crede soțul meu că o adolescentă ar trebui să se aștepte de la tatăl ei.

Iubita pentru exact cine este ea

Fiica ta va experimenta multe etape emoționale și fizice incomode în adolescență, care i-ar putea zgudui încrederea. Trebuie să știe că tatăl ei o iubește prin toate acestea, inclusiv prin fluctuațiile hormonale, prima menstruație, exploziile de creștere și fața plină de coșuri. Nu o dezamăgi niciodată. O poți ajuta să-și construiască o imagine de sine puternică și să se bazeze pe calitățile ei interioare.

Interes autentic pentru lumea ei

Ce îți face plăcere fiică? Ce fel de muzică îi place fiicei tale? Dacă știi mai multe despre fiica ta, vei avea mai ușor conversații semnificative cu ea. Nu trebuie să simți că ești exclus. Continuă să încerci să faci parte din lumea ei. Adolescentele sunt adesea volubile. S-ar putea să se comporte de parcă nu i-ar păsa. S-ar putea să o găsești uneori întorcându-ți spatele. Tu trebuie să fii constanta ei. Într-o zi va veni. Ea va fi recunoscătoare că nu ai renunțat la ele când o va face.

Învață-o să se respecte

Iubește-ți mama este cel mai bun mod de a-ți învăța copilul dragostea și respectul. Fiica ta se uită. Fiica ta se uită. Tratează-ți mama și alte femei din familie cu respect. Acest lucru te va ajuta să-i arăți fiicei tale cum să o trateze în relațiile viitoare. Influența și îndrumarea ta o pot ajuta să câștige încrederea de care are nevoie pentru a se trata pe ea însăși, cu corpul și instinctele ei, precum și să-i ofere puterea mentală și capacitatea de a recunoaște și a lăsa în urmă relații nesănătoase.

Cum să luați un pumn la propriu și la figurat

Fiecare tată se teme că copilul lui va trebui să se apere. Cu toate acestea, dacă o face, câteva sfaturi de autoapărare (sau luarea unui curs cu tine) o pot ajuta să se simtă împuternicită și să ofere o oarecare liniște sufletească. Este la fel de important să-ți înveți fiica cum să fie puternică mental și cum să înfrunte provocările vieții cu rezistență și optimism. Poate fi foarte devastator pentru fiica ta să experimenteze respingerea în orice aspect al vieții ei, fie că este romantic, social sau altfel. Fiica ta va beneficia de discuțiile tale simple, intuitive, mai puțin emoționale decât mamele.

Cum să păstrezi simțul umorului când viața devine grea

Deși există multe lucruri în viață pe care ar trebui să le iei în serios, aceasta poate pierde bucuria fiicei tale. Poți fi sursa ei zilnică de umor, mai ales în acele zile grele când pică un test, se ceartă cu cei mai buni prieteni ai ei sau nu este selectată pentru echipă. Pentru a-ți face fiica fericită, încearcă să găsești umor (sau măcar puțin) în toate situațiile. Umor = Reduce stresul = Dezvoltă grija

Un model solid

Un tată care este un model pentru fetele adolescente este esențial pentru o relație solidă și sănătoasă între tată și fiică. Chiar dacă ai o fiică care s-a împăcat cu faptul că ești imperfect și te-a aruncat de pe piedestalul ei parental, trebuie să te vadă ca pe cineva în care are încredere și în care o respectă. De asemenea, trebuie să știe că vei fi mereu acolo pentru interesul ei. Vei construi o relație puternică și ea va avea mai multe șanse să-ți urmeze regulile dacă o respecți.

Un echilibru delicat între libertate și limite

Acesta este cel mai dificil act de echilibru. Fiica ta se poate simți neajutorat dacă are prea multă libertate. Prea multă libertate combinată cu reguli rigide o pot face pe fiica ta să se răzvrătească și să se sufoce. Este important să găsim un echilibru între acestea două. Trebuie să-i oferi spațiu și libertate pentru a descoperi cine este, pentru a încerca lucruri noi și pentru a eșua. Acest lucru o va ajuta să învețe să fie o persoană mai bună și să se ridice. Stabiliți limite și așteptări clare, cu consecințe, astfel încât ea să înțeleagă unde vă poziționați cu privire la problemele cheie.

Atingerea ta

Fetele tind să se retragă din anii adolescenței când ajung la adolescență. Tată, nu o lua personal! Este modul lor de a se pregăti pentru zborul coopului. De fapt, este sănătos! Este vital să-i lași fiicei tale spațiu, dar să nu neglijezi importanța atingerii ei. Pentru o fată care trece prin schimbări hormonale nebunești, o îmbrățișare mare din partea tatălui ei este cea mai bună terapie. Puteți face ca o regulă „îmbrățișare în fiecare zi” să facă parte din viața de zi cu zi.

Iertare

Este greu de recunoscut că fiica ta dulce și iubitoare va face greșeli. Vei fi dezamăgit atunci când fiica ta dulce și iubitoare încalcă câteva reguli și depășește limita. Este normal. Acceptați situația, acceptați-o așa cum apare și luați măsurile adecvate. Nu-i purta niciodată ranchiună. Greșelile ei nu o definesc. Cu toții facem greșeli. Asigurați-vă că îi arătați harul, răbdarea și compasiunea, precum și o doză sănătoasă de iertare. Dragostea ta necondiționată trebuie să fie clară pentru ea.

SFAT: Învață-ți fiica să-și vadă greșelile ca pe o parte inevitabilă a învățării. Dacă ea crede că eșecurile ei se datorează insuficienței sale, stima de sine va scădea și se va teme de eșec.

Cea mai mare bucurie a mea a fost să-mi cresc fiicele (și fiul meu). În fiecare zi, legătura dintre noi se întărește. Cel mai bun lucru la relația mea cu fetele mele este faptul că am devenit o echipă. Ne înțelegem unul cu celălalt și ne sprijinim atunci când este nevoie. Râdem împreună (pentru că așa fac familiile), ne putem tolera unii altora și ne iubim necondiționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *