Ce ar trebui să-i spun elevului meu de liceu despre sex?

Este posibil ca adolescenții să aibă multe întrebări despre sexualitate și să aibă multe gânduri și sentimente. Părinții au un rol crucial. Acestea sunt câteva moduri de a vorbi cu adolescentul despre sex.

Ce ar trebui să-mi amintesc?

Părinții pot face o mare diferență. Adolescenții care vorbesc frecvent cu părinții lor despre subiecte sexuale au mai multe șanse să nu facă sex decât mai târziu în viață și să folosească prezervative sau alte forme de control al nașterii dacă devin activi sexual. Adolescenții își citează părinții drept cea mai mare influență asupra deciziilor lor sexuale.

Multe școli oferă educație sexuală, care include informații despre abstinență, sex sigur și relații. Nimic nu se poate compara cu influența pe care o ai zilnic ca părinte. Este crucial să vorbești despre sex acasă, chiar dacă adolescentul tău a fost învățat la școală faptele corecte.

Ar trebui să vă împărtășiți convingerile și valorile despre sex. Îți va fi mai ușor să-ți comunici valorile și așteptările tale adolescentului tău atunci când vorbești despre sex. Ia in considerare

La ce oră crezi că ar face sex cu tine?

Decizi dacă ar trebui să fie căsătoriți sau într-o relație serioasă?

Ești neclintit că ieși din liceu?

Adolescentul tău va fi mai deschis la așteptările tale dacă ești clar despre speranțele și dorințele lui. Nu contează ce așteptări aveți, este important să discutați despre modalitățile prin care oamenii pot folosi prezervative și anticonceptionale pentru a se proteja în timpul sexului. Acest lucru îi va oferi adolescentului tău informații importante și îi va permite să știe că ești disponibil pentru orice întrebări.

A vorbi nu este suficient. Este important să ai o relație sănătoasă cu adolescentul și să stabilești limite. Este important să discutați despre valorile, așteptările și contraceptivele dvs. Respectul pentru adolescentul tău este important, precum și stabilirea unei relații apropiate.

Cercetările au arătat că adolescenții sunt mai predispuși să își asume riscuri, cum ar fi sexul neprotejat, băutul și fumatul, dacă se simt apropiați de părinții lor. Poți construi o relație mai puternică cu adolescentul tău implicându-te în viața lor, ascultându-i și împărtășindu-ți interesele și viața cu ei.

Îți poate ajuta adolescentul să evite situațiile periculoase prin stabilirea unor limite. Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le poți face pentru adolescentul tău:

Adolescentul dvs. ar trebui să fie limitat în timpul pe care îl poate petrece cu alți adolescenți, fără un adult prezent.

Încurajează-ți adolescentul să evite să aibă prieteni mai în vârstă decât ei.

Cunoașteți prietenii adolescentului și (dacă este posibil), părinții lor.

Întrebați-l pe adolescent despre planurile și experiențele din trecut.

Adolescentul dvs. ar trebui să primească un orar.

Cum îmi pot încuraja adolescentul să aștepte până când este gata înainte de a face sex?

Este important să vorbești cu adolescenții despre speranțele și visele tale pentru ei în ceea ce privește sexul. Acestea sunt șapte motive pentru care adolescenții pot alege să aibă relații sexuale cu ceilalți. Iată câteva modalități prin care îi puteți ajuta.

1. „Mă voi simți mai matur”.
Unii adolescenți cred că sexul este o parte naturală a creșterii și se vor simți mai independenți și mai maturi pe măsură ce se maturizează.

Există multe moduri de a răspunde

„Îți înțeleg dorința de a te simți mai matur. Există alte modalități de a te simți mai matur fără a face sex?

Cum ați face față unui rezultat neașteptat, cum ar fi să rămâneți însărcinată sau să aveți o BTS? Ce ți-ar face viitorul?

„A fi mare înseamnă să-ți asumi responsabilitățile sexuale. Ce crezi că sunt aceste responsabilități?

2. „Sunt sigur că mi-ar plăcea sexul”.
Mulți adolescenți cred că viața înseamnă „chiar aici” sau „chiar acum”. Adolescenții s-ar putea lupta să cântărească potențialele beneficii, cum ar fi satisfacția emoțională sau plăcerea fizică, față de consecințele mai grave, cum ar fi bolile cu transmitere sexuală și sarcinile neintenționate. Înainte ca adolescentul tău să se poată bucura de sex, ei și partenerul lor trebuie să fi fost de acord.

Există multe moduri de a răspunde

Deși poate părea o idee grozavă, a face sex poate avea consecințe grave. Te gândești la BTS sau la sarcină?

Știu că crezi că te va simți bine să ai contact sexual. Există multe moduri de a te simți aproape și bine fără a fi nevoie să faci sex.

„Sexul ar trebui să fie distractiv pentru tine și partenerul tău. Este esențial să îi poți spune partenerului tău ceea ce este interesat să facă. Te simți pregătit să discuti despre asta cu partenerul tău?

3. „Este bine dacă fac sex, pentru că toată lumea o face”.
Adolescenții cred că colegii lor sunt mai activi sexual decât sunt ei de fapt. Spune-i adolescentului tău adevărul.

Există multe moduri de a răspunde

„Nu, nu sunt. Adolescentele încep sexul vaginal în jurul vârstei de 18 ani.

„Mulți adolescenți care au făcut sex regretă că nu au așteptat.”

4. „Cred în relații sexuale dacă o iubesc pe cealaltă persoană.”/ „Vreau ca partenerul meu să se simtă mai aproape.”/ „Sexul este cel mai bun mod pentru mine de a le arăta că o iubesc”.
Mulți adolescenți cred că sexul este o modalitate de a-și pierde partenerul. Unii adolescenți cred că trebuie să facă sex cu partenerii lor pentru a le arăta că îi iubesc. Este posibil ca adolescenții să nu ia în considerare alte modalități de a-și exprima sentimentele, în afară de sex.

De asemenea, este important să înțelegi că un partener care te presează să faci sex cu el nu este în regulă și ar putea fi un indiciu al unei relații abuzive sau nesănătoase.

Există multe moduri de a răspunde

„Într-o relație de dragoste adevărată, partenerul tău te va respecta și nu te va presa să faci sex. [Iubitul/iubita/partenerul tău] te presează?”

„Sexul poate fi o modalitate extraordinară de a împărtăși dragostea cu cineva. Ar trebui să iubești indiferent dacă faci sex. Să ne uităm la alte modalități de a-ți împărtăși dragostea, fără a fi nevoie de sex.

5. „Cunosc oameni care au avut relații sexuale la vârste fragede, așa că de ce n-aș face eu?”/ „Ai făcut sex la vârste fragede – pot face față tuturor consecințelor așa cum ai făcut-o tu.”
Când vine vorba de a face față consecințelor și responsabilităților sexului, oamenii nu spun întotdeauna tot adevărul. Adolescenții nu au capacitatea de a se gândi la toate riscurile potențiale ale sexului, deoarece creierul lor poate să nu fie pe deplin dezvoltat. Acesta este ceva ce puteți face pentru a vă ajuta adolescentul. S-ar putea să-ți spui povestea pentru a ajuta.

Există multe moduri de a răspunde

„Este adevărat. Este adevărat. Am făcut sex cu tine când aveam vârsta ta. Dar mi-aș fi dorit să fi așteptat mai mult. Nu era timpul meu și trebuia să îndur multe.

„M-am gândit că voi fi cu partenerul meu toată viața când eram în liceu. E bine că am așteptat să am relații sexuale. Am folosit și prezervative și anticoncepționale. Am putut să merg la școală și să mă angajez înainte de a avea un copil.

6. „Dacă fac sex, atunci voi înțelege în sfârșit cum este.”
Mulți adolescenți sunt mânați de curiozitate atunci când vine vorba de a face sex.

Există multe moduri de a răspunde

„Îți înțeleg curiozitatea, dar nu este un motiv pentru a face sex. Este o decizie foarte importantă de luat.

7. „Dacă fac sex, alți oameni mă vor iubi mai mult”.
Mulți adolescenți cred că vor fi mai populari în rândul colegilor lor și mai atractivi pentru cei îndrăgostiți, dacă fac sex. Este posibil să-i ajuți pe adolescenți să înțeleagă că sexul nu ar trebui să fie despre ceea ce cred alții.

Există multe moduri de a răspunde

Poate părea că sexul este o modalitate de a fi popular, dar nu este. Faceți sex doar când aveți chef și la momentul potrivit.

„Cum au prietenii tăi că ai făcut sex cu ei?” Ești sigur că asta ar crede un prieten? Te simti presat?

Ajutându-i să se gândească de ce nu vor să facă sex, îi poți ajuta să aștepte mai mult. Întrebați-i ce ar putea spune cineva pentru a vă convinge că ar trebui să facă sex. Le poți cere să exerseze ceea ce vei spune înapoi. S-ar putea gândi la:

„Nu este pentru mine.”

„Suntem prea tineri să ne asumăm această responsabilitate”.

„Planurile mele de viitor sunt mai importante decât să fac sex chiar aici”.

„Nu am chef.”

„De ce nu te străduiești atât de mult, când am spus „nu?”?”

„Mama ar fi foarte supărată”.

„S-ar putea să mă îmbolnăvesc sau să rămân însărcinată”.

„Este împotriva religiei credinței mele”.

„NU.”

Cum pot vorbi cu adolescentul meu despre boli cu transmitere sexuală?

BTS sunt foarte frecvente și aproape toată lumea va contracta câte una o dată în timpul vieții. Cel mai mare risc de a contracta o BTS în SUA este în rândul tinerilor între 15 și 24 de ani. Ei reprezintă doar un mic procent din populație, dar primesc jumătate din toate noile BTS în fiecare an.

Pentru a-ți ajuta adolescentul să evite bolile cu transmitere sexuală, nu trebuie să fii un expert în sănătatea sexuală. Adolescentul tău ar trebui să fie învățat despre sexul sigur. Este posibil să citiți împreună despre sexul sigur. Puteți chiar să citiți despre asta împreună. Este important să discutați despre controlul nașterii cu adolescentul dvs. dacă a făcut sex vaginal. Amintește-ți adolescentului tău să-și amintească că îi iubești indiferent de ce și că ești mereu acolo pentru ei dacă are întrebări despre bolile cu transmitere sexuală.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care adolescentul tău ar trebui să le știe despre sexul sigur.

Aveți un risc ridicat de a contracta BTS de fiecare dată când faceți sex anal, vaginal sau oral. Sexul oral nu este întotdeauna considerat „sex” de către adolescenți și poate duce la boli cu transmitere sexuală.

Simptomele bolilor cu transmitere sexuală nu sunt întotdeauna prezente. Majoritatea oamenilor nu prezintă simptome ale unei BTS și nu știu asta. Ele pot răspândi boala altora și pot cauza probleme.

Este foarte ușor să fii testat pentru BTS. Este grozav că adolescentul tău vine la tine pentru a fi testat. Cu toate acestea, părinții nu trebuie să dea permisiunea pentru a fi testați. Dacă sunt îngrijorați de ceva sau dacă li se sparge prezervativul, pot merge la Planned Parenthood pentru testare.

Cum pot vorbi cu adolescentul meu despre masturbare cu el?

Masturbarea este complet normală la adolescenți. Masturbarea poate fi plăcută, sigură și poate reduce stresul. De asemenea, ajută la crampele menstruale. Este, de asemenea, unul dintre cele mai sigure sex. Dacă adolescentul tău se masturbează, nu ai niciun motiv să intri în panică. Masturbarea poate fi o modalitate prin care adolescenții se simt mulțumiți sexual și îi ajută să se cunoască pe ei înșiși.

Adolescenții sunt învățați o mulțime de mituri despre masturbare, cum ar fi că numai bărbații o fac sau că toată lumea o face. Cu toate acestea, nu toți oamenii se masturbează. Dacă o faci, este perfect normal. De asemenea, este normal și acceptabil să nu o faci. Aceste fapte îi vor ajuta pe adolescenții tăi să facă față oricăror mituri pe care le-ar putea auzi.

Adolescenții sunt mai preocupați de corpul lor și de intimitate în timpul adolescenței. Adolescentul tău va dori probabil mai multă intimitate decât oricând, indiferent dacă se masturbează sau nu. Dacă nu vor să-și deschidă ușile dormitorului, anunțați-i și apoi bate la ușă înainte de a intra în camera lor.

Ce se întâmplă dacă adolescentul tău care se masturbează nu vrea să bati? Puteți să-i anunțați ce este normal găsind un moment de liniște mai târziu. Spune-le că te vei strădui mai mult să le protejezi intimitatea. Probabil că veți fi amândoi stânjeniți de asta, dar e în regulă.

Cum pot vorbi cu adolescentul meu despre pornografie

Este ușor să găsiți pornografie și videoclipuri explicite din punct de vedere sexual. Mulți adolescenți și copii găsesc accidental porno online. Este posibil ca adolescentul dvs. să fi văzut porno online și mulți adolescenți continuă să îl vizioneze.

Tinerii se uită la pornografie în principal din curiozitate față de corpurile altor persoane și despre sex. Cu toate acestea, porno poate provoca așteptări nerealiste. Spune-i adolescentului tău că porno nu este ca sexul real.

Corpurile modelelor și ale actorilor sunt adesea diferite de cele ale unei persoane obișnuite. Corpurile lor sunt adesea îmbunătățite cosmetic și uneori hormonal. Sexul oamenilor în porno de obicei nu reflectă lumea reală. Timpul necesar oamenilor pentru a deveni și a rămâne entuziasmați de porno este adesea nerealist.

Un alt mesaj negativ în pornografie este absența comunicării între actori, verbale și nonverbale, înainte, în timpul sau după sex. De obicei, ei nu cer consimțământul, care este o cerință în relațiile sexuale din viața reală. Actorii din pornografie folosesc rar prezervative sau contraceptive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *